Om RODA 2018-06-25T15:40:34+00:00

AFFÄRSJURIDISK NISCHBYRÅ

Motorn i verksamheten är Robert Dahlström.

 Vi sätter samman rätt team från vårt stora nätverk av sakkunniga personer.

Den senaste tekniken är en självklarhet för effektivt arbete.

Vi levererar juridik, utbildning och styrning med högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Er affärsjurist för tjänster inom ärendehantering, regelefterlevnad och utbildning.

Kort om RODA
Motorn i verksamheten är Robert Dahlström.
Vi sätter samman rätt team från vårt stora nätverk av sakkunniga personer. Den senaste tekniken är en självklarhet för effektivt arbete.
Vi levererar juridik, utbildning och styrning med högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.
Mer om RODA
RODA är en mindre specialinriktad juristfirma som arbetar smart och med det senaste teknikstödet. Många av våra tjänster erbjuds till fasta priser där innehållet är tydligt beskrivet och enkelt att förstå.
Genom att anlita oss får ni juridiken, det tekniska stödet och en flexibel samarbetspartner med stort personligt engagemang. Vår verksamhet bygger bokstavligen på nöjda kunder då vårt klientel till övervägande är byggt på referenser.
Stödtjänster för styrelse, vd och nyckelfunktioner
  • Legal back office | Er jurist
  • Compliance back office | Tjänster för regelefterlevnad
  • Risk Management | Hantering och kontroll
  • Oberoende granskning | Kontroll av funktioner
  • Företagsstyrning och projektledning
  • Förtroendeuppdrag
Produktion och framförande av
  • Företagsutbildningar
  • Föreläsningar och kurser
  • Utbildning för yrkeshögskola
  • Skräddarsydda upplägg

EN HANDFULL REFERENSER

Magnus Rolf

Vd Företagsekonomiska Institutet 1888 AB

​Vi har anlitat Robert som Team facilitator för flera stora satsningar​ rörande att ta fram nya utbildningar, och han levererar det han utlovat och lite därtill

Bo Sundmark

Verksamhetschef för FEI:s Yrkeshögskola

Roberts kapacitet och flexibla karaktär sträcker sig från lärarframförande i klassrum till sakkunnig medlem i ledningsgrupp

Lina Erenvidh

COO / Operativ chef at InsureSec AB

Snabbtänkt och skarpsinnad jurist med spetskompetens inom regelefterlevnad inom försäkringsområdet. Robert är rolig att arbeta med och utmanar mig alltid att tänka till

Björn Dannberg

Legal Consultant at Björn Dannberg Juridik & Pension AB

Robert är en mycket duktig jurist med synnerligen god kännedom om marknaden för försäkringsförmedlare och det regelverk som förmedlare ska följa

MER OM ROBERT DAHLSTRÖM

Robert Dahlström

Robert beskrivs nedan genom en kombination av rena fakta och omdömen som Robert samlat på sig genom åren.

Robert är jurist med en jur. kand. från Stockholms universitet och har arbetat i närmre 15 år med juridik inom områdena bank, finans och försäkring. En stor del av arbetsuppgifterna är tjänster inom regelefterlevnad, legal och utbildning. Robert har även stora kunskaper inom teknik vilket gör att Robert gärna levererar, producerar och framför med den senaste tekniken.

Som Team facilitator ansvarar Robert för att starta och landa olika projekt. En stor del av dessa består i ta fram utbildningar åt utbildningsarrangörer eller direkt för slutkund inom områdena finans och försäkring med särskild tyngd inom SwedSec, InsureSec och compliance. Robert är bland annat utbildningsansvarig för Företagsekonomiska Institutets utbildningar inom bank, finans och försäkring.

Som lärare och presentatör är kombinationen hög kapacitet och flexibel karaktär av yttersta vikt. Uppdragen varierar från lärarframförande i klassrum avseende företagsutbildningar och yrkeshögskoleutbildningar till skräddarsydda utbildningar för styrelse och ledning.

Som sakkunnig har Robert olika förtroendeuppdrag i branschen inom ledningsgrupper och advisory boards och har tidigare suttit som föredragande i Försäkringsförmedlingsmarknadens Disciplinnämnd och varit utredningsjurist på konsultbasis åt InsureSec.

Robert har medverkat i många utbildningsfilmer och är författare med två läroböcker på listan.

Robert har en unik kombination bestående av en jur kand i botten samt att han tidigare arbetat som försäkringsförmedlare och rådgivare i närmre tio. Denna kombination tillsammans insyn, erfarenhet och djupt engagemang i viktiga branschfrågor befäster några av Roberts främsta styrkor, att organisera, facilitera och framföra.

Robert beskrivs ofta som en modern person med ett naturligt ledarskap och brinnande engagemang.

För publicering

För publicering

DÅ TILL NU

Verksamheten startade 2002 i dåvarande Svensk Ekonomibyrå med moderbolaget Prandahl holdning. Verksamheten bestod då i huvudsak av försäkringsförmedling, finansiell rådgivning och familjejuridik.
RODA finans & juridik AB grundades 2008 genom en split av Prandahl holdning och mellan 2009 och 2011 var företaget en del av Söderberg & Partners. Sedan 2011är verksamhet till 100% inriktad mot finansiell juridik i huvudsak inom utbildning och compliance.

Vi är en s.k. specialistbyrå som arbetar smart och med det senaste teknikstödet. Kombinationen gör att vi kan erbjuda vår juridik till en annan kostnad än vad ni antagligen är vana vid. Många av våra tjänster erbjuds även till fasta priser där innehållet är tydligt beskrivet och enkelt att förstå.

ORGANISATORISKA UPPGIFTER

Företagsform: Aktiebolag, ej börsnoterat | Styrelsens säte: Stockholm

Registrerat för F-Skatt | Momsregistrerat VAT SE 556767994801 | Organisationsnummer: 556 767 9948